aa U okviru europskog programa za obrazovanje, mlade i sport Erasmus+, Društvo Marije Jurić Zagorke sudjelovalo je u projektu Innoguide 2.0. Guiding as a trigger for a more sustainable, diverse and exciting Europe! Stimulating innovation and entrepreneurship in the field of guiding.

Na projektu su sudjelovali predsjednica Društva Zagorke Dubravka Vidović i turistički vodiči koji imaju iskustva u doživljajnom vođenju te su i sami mali poduzetnici.
Društvo Marije Jurić Zagorke već nekoliko godina zaredom organizira popularni razgled grada „Šetnja sa Zagorkom“ te je upravo taj kulturno-turistički proizvod bio razlog poziva na sudjelovanje u ovom zanimljivom projektu.

Projektom koordinira Turistička zajednica Flandrije iz Belgije, a uz hrvatskog partnera sudjelovalo je još nekoliko visokih škola i organizacija iz Belgije (Via Via Tourism Academy), Nizozemske (NHTV Breda University of Applied Sciences), Danske (Dania Academy of Higher Education i Service & Co. International Guide School) i Finske (Laurea University of Applied Sciences). Cilj projekta je podizanje poduzetničke svijesti kod turističkih vodiča i njihovih organizacija, kao i nadogradnja već postojeće besplatne online platforme za poduku vodiča.

Tijekom projekta održane su međunarodne radionice na kojima su se turistički vodiči educirali na polju doživljajnog i održivog vođenja, te na temu interkulturalizma u turističkom vođenju. Uz edukaciju vodiča, tijekom projekta razvijali su se alati koji će služiti društvima turističkih vodiča, organizacijama koje se bave turističkim vođenjima i agencijama za poboljšanje svog rada, usluga i vidljivosti na tržištu.